Användning & Skötselråd

Smarta tips

Ren hud utan kroppsprodukter - innan du använder våra produkter, tvätta huden noggrant och undvika alla produkter på partiet produkten ska fästa, den behöver direktkontakt med din hud för bästa resultat. 

Fäst kuporna jättesnett - Det gör så stor skillnad. Så vänd kupan ut och in, börja fästa kupan under ditt bröst (om du fäster vänster kupa ska spännet rika mot höger höft) och fäst upp snett - knäpp sedan ihop kuporna. Tänk att kuporna ska forma ett V när dom är fästa. 

Tvätta med diskmedel ej handtvål - varför vi tvättar bhn är dels för att få bort smuts men också hudrester osv, därför använder man diskmedel som enbart är fettlösande, en tvål löser smuts men återfuktar också, då skapas hinnor på silikonet som kommer göra bhn sämre och sämre...

Torka bhn på en frotté handduk - när du tvättat din bh (vilket du självklart gör efter varje användning - visst va?) så kan du lägga ytterkupan mot en frottéhandduk så att den suger upp vattnet som sitter i tyget på S-Style och LUX, men självklart kan också Strapless Bra få sig en extra treatment. 

Torktider? - Strapless Bra och Nipple Covers som är i silikon torkar ganska snabbt och det gör även S-Style och LUX innerkupa, efter ca. 40-80 minuter brukar man kunna fästa skyddsplasten igen. S-Style och LUX är däremot också tygbeklädda så dom brukar behöva ligga över natten - sedan kan man lägga tillbaka dem i sin box. 

Använd en fryspåse - efter ett tag blir originalplasten lite sjaskig och då kan du bara ta en fryspåse, undvik plastfolié då bhns klister är så grymt bra att du aldrig kommer få loss plastfolién igen. 

Har din Freebra gjort sitt? Ta då med den till närmaste återvinningscentral, tillsammans gör vi skillnad för miljöns bästa!

Användning och skötselråd, steg för steg...

För att din Freebra ska sitta perfekt finns det några viktiga saker att tänka på. Undvik fuktighetskräm, parfym, puder och andra hudvårdsprodukter eftersom det försämrar behåns fästningsförmåga.

1. Tvätta huden
Tvätta noggrant huden med mild tvål och vatten för att få den riktigt ren, skrubba gärna bort torr hud. Torka huden med en mjuk och luddfri handduk. Kom ihåg att inte använda några hudvårdsprodukter på bröstpartiet!

2. Sätt på en kupa i taget

Stå framför spegeln. Vänd kupan ut och in och håll i kanterna med båda händerna. Tänk på att placera kuporna snett. Börja med att fästa kupan under bröstet, lyft bröstet och för det mot mitten, stryk på kupan med fingertopparna. På S-Stylefinns det en rund cirkel på insidan av kupan, det är en riktlinje för var du ska placera bröstvårtan.


Gör likadant med andra bröstet – titta i spegeln så att båda kuporna hamnar på samma höjd. Har du Strapless Bra eller Lux kan det vara enklare att sätta på kuporna utan att knäppa upp spännet. Tar du av och på behån flera gånger kan du behöva tvätta den innan du sätter på dig den igen.

Så tar du av dig din Freebra

Ta det försiktigt! Dra varsamt loss en kupa i taget, ovanifrån och ner. Var särskilt försiktig med naglarna, eftersom de kan repa behån vilket försämrar fästförmågan.

Tvätta din Freebra

Tvätta alltid din Freebra direkt efter användning för att få bort hudfett och hudpartiklar som fastnat i kupan. Då sitter den fast ordentligt nästa gång du ska använda den. Använd lite diskmedel och tvätta försiktigt kuporna med fingertopparna. Skölj i mycket ljummet vatten och låt lufttorka med insidorna uppåt. Det är först när din Freebra torkat ordentligt som du ska sätta på skyddsplasten (eller en fryspåse - använd inte plastfolié). Förvara den sedan i plastförpackningen – den skyddar mot damm och smuts som kan skada behån.

Desto bättre du tar hand om din Freebra desto längre håller den!